Det är inte ens december än och jag har redan hunnit smaka fyra sorters glögg. Jamen visst, det gäller att ligga i! Här kommer en liten recension.


Kiviks äppelglögg med apelsin och saffran och jag själv i fönstret. Så kan det bli när det är mörkt utanför fönstret.

Glöggsorterna jag testat:

Blossas vita glögg
- smakar nästan som vanlig "röd" glögg men en aningens lättare. Klassisk glöggsmak men inte fullt så söt. Kanongod!

Dufvenkroks hjortonglögg- en favorit! Frisk och fruktig i smaken även om det inte smakar jättemycket hjortron.

Kiviks äppelglögg med saffran och apelsin- Den smakade varken saffran eller glögg utan snarare bara äpple och apelsin. Lite synd då jag verkligen hade hoppats på mycket saffranssmak, men väldigt god ändå. Som en varm och härlig äppeldryck.
 
Herrljungas äpple- och kanelglögg- Det låter lovande men tyvärr tyckte jag att glöggen smakade för mycket alkohol, trots den låga alkoholhalten (2,2 %). Smakade heller inte mycket kanel, mest äpple och traditionella glöggkryddor.Näst på tur är Dufvenkroks blåbär- och lingonglögg!

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se