Alltså, OJ vilken handling det blev igår. Man kan säga att det var tur att bilen denna vecka (äntligen) är lagad, för det blev många kassar... Men nu är vi på banan igen och behöver inte äta potatissoppa och spagetti till lunch längre, för ja, det var gårdagens lunch. Funkade men var ingen höjdare kan man säga...
 
Hur som helst, lite julhandling blev det också såklart. Russin, mandlar mandariner, lite bakingredienser och såklart glögg! Bland det viktigaste på julen. Både doften, smaken och själva känslan av en kopp rykande het glögg i handen. Mmm! Den vanliga glöggen är ju en klassiker, men jag provar gärna andra smaker också. Blossas vita glögg gillar jag riktigt mycket (även god kall!) och lingonglögg är en annan favorit. Jag har en vän som gör sin egen lingonglögg och det är den godaste glöggen som finns! Alldeles lagom syrlig av lingonen men ändå söt med den tradtionella glöggsmaken.

Men är man inte så kreativ av sig finns det förstås varianter att köpa. Jag hittade bl a Dufvenkroks glögg med blåbär och lingon. Tror det kan vara riktigt gott. Men mest nyfiken är jag på Kiviks äppelglögg med apelsin och saffran (!). Alla julsmaker i ett verkar det som, spännande! Jag får återkomma med smakbetyg på sorterna när en provsmakning är gjord!

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se