Minns ni Grynet? Ta-ingen-skit-Grynet? Hon var min stora idol när jag var yngre och jag gillar fortfarande Elin Ek, som spelade karaktären, riktigt mycket. Hon gjorde ett fantastiskt sommarprogram i Sommar i P1 2005 som jag har lyssnat på mååånga gånger och jag har dessutom varit på en kanonbra föreläsning med henne för några år sen. En riktig superkvinna som jag gillar massor. Och apropå super, nu har hon skrivit en bok som heter Supertanten!

En riktigt tjusig och rolig bok om ja, tanter. Eller kanske snarare tantsaker. Boken är en härlig hyllning till tanter och tantiga grejer så som klassika kakrecept, husmorsknep, huskurer och en massa fiffiga och roliga grejer. Dessutom finns i början av boken ett himla roligt tant-test man kan göra, hur mycket tant man själv är. Jag blev faktiskt (till min förvåning) bara halv-mycket tant...Och jag gillar ändå att baka brysselkex, hänga ut mat till fåglarna, avskyr att slänga mat, har alltid med tygkassar när jag handlar, gillar att plocka bär och lägger alltid alla varor med streckkoden åt samma håll på bandet i affären...

I alla fall, en riktigt rolig (och fin!) blädder-bok, till sig själv eller kanske som julklapp?

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se