I fredags när jag anlände med tåget till Dalarna hade bästa systern dukat upp en våffel-brunch under de blommande äppelträden i trädgården, hur mysigt som helst! Till våfflorna bjöds det vispad grädde, blåbärssylt, jordgubbssylt och årets första färska jordgubbar.

Om man har det finaste rosenporslinet, varför inte använda på alla tänkbara sätt?


Mitt bästa våffelrecept
(10-12 st)
100 g smör
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
5 dl mjölk
2 ägg

Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, salt, bakpulver och hälften av mjölken till en jämn smet. Rör sen ner resten av mjölken och sedan äggen och smöret. Hetta upp våffeljärnet och pensla det med lite smör till första gräddningen, sen går det bra utan. Grädda gyllengula våfflor som avnjuts med t ex ovanstående tillbehör.

Våfflor till frukost en solig fredag i maj- mysigare än så tror jag inte att det kan bli.

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se