Jag tycker inte alls om att slänga mat utan försöker alltid så gott det går att ta vara på rester och mat som håller på  att bli för gammal. Idag låg det två ledsna bananer i fruktskålen som hade gjort sitt att äta som de är, men i muffins passar de perfekt. Lätt övermogna bananer tillsammans med kanel, ingefära och kaffe blir till saftiga och smakrika muffins som är totalt oemotståndliga!


Receptet på dessa bananmuffins var detsamma som jag använde till mina påskcupcakes.

Bananmuffins (12 stora)
100 g mjukt smör
3 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
2 mogna bananer
½ dl kallt kaffe

Rör ihop smör och socker till en jämn smet. Tillsätt ett ägg i taget och blanda. Blanda ihop alla torra ingredienser och rör ihop med äggsmeten. Mosa bananerna och ha i dem smeten tillsammans med kaffet. Fyll 12 muffinsformar och ställ dem gärna i en muffinsplåt så håller de sig höga och fina. Grädda i 175 grader i ungefär 15 minuter.


Dessa söta muffinsformar med jordgubbar fick jag av syrran i helgen som hittat dem på Lagerhause. Såklart borde jag ha bakat jordgubbsmuffins i dessa, men eftersom jordgubbssäsongen inte riktigt är här än så får det vänta. Men i sommar så!

 

 

Och med tanke på att dessa är riktiga ta-till-vara-muffins så får detta bli mitt bidrag till Månadens sötsak där temat i maj är just "Återvinning"!

 

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se