Senaste tiden har det blivit en hel del tåg-åkande då vi hälsat på hemma i Dalarna var och varannan helg. Och när man åker tåg måste man förstås ha en smarrig matsäck med sig, det hör till! Denna gång blev det fyllda ciabatta-smörgåsar med tonfiskröra. Det var fästmannen här hemma som pratat om smörgåsstället Sandy's tonfiskmackor hela veckan, så jag tänkte att kan Sandy så kan väl jag. Och bra blev det- matigt och alldeles förträffligt gott! (Och lite kladdigt...)
 
 
 
Tonfiksröra (till 4 stora smörgåsar)
1 burk creme fraiche
3 msk majonäs
1 burk tonfisk i vatten
1/2 rödlök
10 st smörgåsgurkskivor
salt och peppar
 
Blanda creme fraiche, majonäs och tonfisk. Hacka rödlöken och smörgåsgurkan fint och rör i. Smaka av med salt och peppar.
 
Använd som fyllning i något gott bröd och fyll smörgåsen med sallad, gurkskivor och rödlöksringar. Och man behöver såklart inte åka tåg för att få äta den här. En matig smörgås passar ju lika bra som en lätt lunch på jobbet, som fika på utflykten eller varför inte till en helg-brunch?

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se