Ett smart sätt att ta vara på skvättar av överbliven grädde efter matlagning eller bakning är att frysa in den i isbitsfack. Då är det sen bara att plocka fram önskat antal bitar och slänga i en soppa, en gryta eller en sås för lite extra smaksättning.

 

En skvätt grädde som blev över efter kycklinggrytan får åka in i frysen i väntan på nästa grädd-behov.


Kommentarer
Postat av: Ellen

GUD VAD SMART! Tack! Jag får alltid grädde över eftersom recepten aldrig stämmer med mängden i förpackningarna. Har alltid slängt det sista efter att det blivit dåligt. Nu ska jag i stället frysa in direkt!

2011-05-13 @ 21:23:54
URL: http://vardagsglamour.nu
Postat av: Julia

Haha, kul att det var till användning! Det är min kära mor som lärt mig knepet. :)

2011-05-15 @ 18:51:21
URL: http://httpjuliaspysssligheter.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se