Äntligen börjar det bli säsong för frukt och grönsaker igen! Efter att ha gnagt på träiga frukter och smaklösa grönsaker under vintern längtar jag efter att få frossa i färska, fräscha grönsaker och frukter. Tomater, gurka, rädisor, morötter- ja allt smakar bra mycket godare nu under sommar halvåret. Och för att inte tala om alla goda frukter som finns att köpa (till humana priser) nu. Meloner av olika slag, nektariner, persikor och andra somriga frukter.

En söt och saftig liten nätmelon som skärs i bitar är perfekt som en liten efterätt efter maten.

 

Och till det passar förstås ett te med smak av jordgubb, melon och tamarillo alldeles utmärkt. Te köper jag alltid i Stallbackens handelsbod som är en ljuvligt söt liten bod med teer, gammaldags godis, kryddor, fina burkar, marmelader och en massa annat smått och gott.

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se