Nu är picknicksäsongen verkligen här och vad passar bättre då än ett gott bröd att göra stora, smarriga utflyktsmackor av? Det här brödet är väldigt smidigt att baka då det inte kräver någon knådning eller utbakning, det är bara att hälla ut degen på en plåt och grädda!



Grahamsrutor
50 g jäst
5 dl ljummet vatten
1 ½ tsk salt
2 msk honung
25 g mjukt smör
250 g kesella
2 dl grahamsmjöl
ca 12 dl vetemjöl















Är inte smöret tillräckligt mjukt är det bara att slänga in det i mikron några sekunder så får man ett alldeles lagom mjukt smör.


Smula jästen i en bunke och lös i vattnet. Rör i salt, honung, smör och kesella. Rör därefter i grahamsmjöl och sedan så mycket vetemjöl som behhövs för en smidig, men ganska lös, deg. Låt degen jäsa under en handduk i 40 min. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsplåt med högakanter och häll ut degen. Platta ut den i kanterna och strö över lite mjöl. Skär degen i önskat antal rutor och jäs ytterligare 30 minuter.

Stora saftiga brödrutor som passar perfekt att fylla med något gott plägg och ta med på picknicken.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se