När det kommer till pyssel så sparar jag på nästan allt. Omslagspapper, snören och band av alla de slag, fina förpackningar, gamla vykort osv. Man vet aldrig när man kan få använding av minsta lilla pappersbit eller kartong. Och förutom att det blir bra mycket billigare att ta till vara på saker och använda dem till pyssel istället för att köpa allt nytt på Panduro, så tycker jag att det är så mycket roligare. Det är ju en betydligt större utmaning att knåpa ihop ett fint grattis-kort av gamla pappersnuttar och några överblivna paljetter än att köpa ett färdigt set på pysselaffären, och den utmaningen gillar jag!


Nu i helgen är vi hemma till Dalarna för diverse trevligheter, bl a för att fira min storebror som fyllde år nyligen. I paketet döljer sig en himla fin orange 50-tals som vi hittade på en antikbutik här i stan. Presenten är inslagen i ett enkelt vitt presentpapper och dekorerat med en gammal restbit av ett scrapbookpapper jag använde till min systers studentkort för två år sedan och bandet kommer från en förpackning med body lotions jag fick i julklapp. Kortet är gjort av ihopskramlade papperbitar i olika färger som jag ritat och skrivit på med en svart tuschpenna och vanliga färgpennor som jag köpt på Ica Maxi för 29 kronor en gång i tiden. Mer fancy grejer än så behövs inte för att göra ett tjusigt paket!


Kommentarer
Postat av: Mathilda

Kom och hälsa på kattisarna då?! :)

2011-05-14 @ 12:02:39
Postat av: Isabell

Ingen idé att göra några fina inslagningar längre, man känner sig ändå så tattig när man kommer med sitt knöliga paket med skrynkliga snören ;)

2011-05-15 @ 22:27:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se