I helgen är vi bortbjudna på härligt släktkalas, men så länge bjuder jag på en riktigt smarrig helgkaka med len, ljuvlig chokladtryffel på toppen.


Mandeltårta med smörtryffel

300 g riven mandelmassa
3 ägg
rivet skal och saft av 1 apelsin
2 msk mjöl+ ½ tsk bakpulver
100 g smör
150 g av din favoritchoklad (jag tycker apelsinkrokant blir riktigt gott!)

Blanda samman mandelmassa, ägg, apelsinskal, apelsinsaft och mjöl + bakpulver. Häll smeten i en smord, mjölad form med löstagbar kant. Grädda 25 min i 175 grader. Låt svalna. Smät smöret, ta kastrullen från värmen och smält ner chokladen. Rör ihop och låt svalna till en bredbar konsistens. Bred tryffeln flödigt över kakan och garnera med frukt, bär, strössel eller kanske något fint godis.

Låt gärna kakan stå till sig i kylskåp ett tag och servera sedan eventuellt med en klick vispad grädde. Men kakan är så god och saftig så den är även väldigt god som den är.

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se