Tro det eller ej, men idag ekade både frys och skafferi tomt och inte den minsta kaksmula fanns att tillgå. Och söndageftermiddagar är hemma hos oss synonyma med en lång, skön fika i soffan med måga koppar te och kaffe och helgens alla tidningar. Så i brist på fikabröd svängde jag raskt ihop ett gäng av fikabrödens absoluta topp tio- chokladbollar. För hur mycket man än envisas med att krångla till det med frosting, spännande smaksättningar och avancerade metoder så är ju ändå det enkla och klassiska ändå oftast det godaste. Och håll med om att det inte finns så mycket som slår hembakade chokladbollar?


När jag jobbade på ett café för ett par år sedan lärde jag mig ett knep med chokladbollar, och det är att tillsätta lite sirap i smeten. Det är svårt att förklara skillnaden i smaken, men det blir himla gott och får en lite annan sorts sötma. Testa!

Mitt bästa chokladbollsrecept

100 g smör
3 dl havregryn
1 dl socker
3 msk kallt kaffe
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk ljus sirap
kokos

Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ihop med smör, kaffe och sirap. Rulla till bollar och rulla sedan i kokos och låt stelna i kylskåp ett litet tag.

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se