Gårdagens mysiga middag med Sjuksköterskan och Musikern avslutades med en traditionell smulpaj. Jag håller fortfarande på med projekt äta ur frysen, för att få plats med årets bär, rabarber mm. Och nu börjar det faktiskt sina i frukt&bär-lådan i frysen. Några stackars lingon är allt som är kvar nu, så det får nog bli sylt på dem. Men gårdagens paj fick en fyllning av både blåbär och skogshallon och det smakade så himlans gott och somrigt, trots att det regnade och blåste halv storm ute.


Min godaste smulpaj
(4 port)
125 g smör
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl havregryn
½ dl kokos
½ dl socker

ca 4 dl bär
1 msk socker
1 msk potatismjöl

Rör ihop alla torra ingredienser. Skär smöret i bitar och tryck ihop med resten av ingredienserna till en smulig massa. Elvisp eller matberedare fungera förstås också att använda, men jag tycker händerna funkar bäst här. Rör ihop socker och potatismjöl och blanda med bären så att de inte vattnar sig så myclet. Lägg bären i en pajform och fördela smuldegen över. Skjuts in i ungnen på 225 g i ungefär en kvart!

Låt pajen svalna något och servera sen med vaniljssås eller glass.

Inte helt fel att ha en liten bit kvar såhär dagen efter.
Något som var lite tråkigare var all disk som blev kvar som jag tog tag i imorse och som resulterade i detta diskberg...

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se