Något som man nästan alltid köper färdigt men som egentligen är hur enkelt som helst att göra själv är pesto. För mig är köpt pesto inget alternativ då jag är allergisk mot pinjenötterna som finns i, utan gör en egen variant med solroskärnor istället. Men oavsett om man har nötter eller frön i så är det lika enkelt att svänga ihop själv. Testa!


Pesto
2 dl färska basilikablad (ungefär en kruka)
1 dl olivolja
2 st skalade vitlöksklyftor
½ dl pinjenötter/solroskärnor
4 msk riven ost
en nypa salt
lite svartpeppar

Mixa allt till en slät kräm i en matberedare och späad eventuellt med lite mer olja om peston blir för tjock. Klart! Pesto är gott att ha som pålägg på en fylld smörgås eller som tillbehör till nykokt pasta, vilket blev kvällens middag. En rätt som är kalasgod, smakar lite lyxigt och tar 10 minuter!


I en burk med lock håller sig peston ungefär fem dagar i kylskåp.

Kommentarer
Postat av: Emmas husbestyr

Åh perfekt recept! Jag tål inte heller nötterna, så det här måste jag testa. Tack!

2011-05-20 @ 00:23:44
URL: http://emmashusbestyr.blogspot.com
Postat av: Mari

Tack för receptet! Väldigt fin grön färg blev det:)

2012-02-21 @ 21:57:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se