En av mina favoritbloggar när det gäller bakning och matlagning är Söta Saker. Där finns mängder av härliga recept och fina bilder. Therésia som driver bloggen har liksom jag en stor förkärlek för lakrits och när jag hittade hennes recept på saltlakritsglass blev jag så glad! Det finns ju nästan ingen lakritsglass att köpa och dessutom är ju hemgjord glass bra mycket godare än e-nummerspäckad köpeglass.

I receptet ingår dock lakritsessens och de få essenser jag har är de som säljs i vanliga mataffärer så som mint och arrak. Men jag gick på essens-jakt på nätet och hittade Borgeby kryddgård som har massor av essenser till bra pris. Citron, kokos, viol, lakrits, melon mm. Givetvis kan man i många fall använda riktiga smaker av t ex kokos eller olika frukter, men i vissa recept passar essenser bättre. Och i fallet med lakrits är det ju lite knepigare då i alla fall jag har dålig koll på var lakritsroten växer.

Så tre smaker (och ett gäng goda kryddor) fick föja med i beställningen; cocos, saltlakrits och viol!

 

Jag har redan testat lakritsessensen till en sats lakritsmaränger som blev otroligt goda men fula, så de hamnade inte ens på bild. Men nästa försök blir lakritsglass och till påsk tänkte jag ge mig på någon variant på violgodis.

 
Min lilla samling av essenser, hushållsfärger och annat roligt till bakning.

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se