Välkommen ljuvliga fredag! Är det inte alldeles extra härligt att vakna upp en solig fredagmorgon och veta att hela helgen ligger fram en? Vårat ljusgröna kök badade i sol imorse och är det någonting som får mig att bli alldeles upp över öronen på bra humör så är det solsken!

Imorse när jag vaknade var jag vrålhungrig så det fick blir en riktig kalasfrukost med både gröt, smörgåsar och ägg.


Idag är det inte bara fredag utan även våffeldagen! Ska ni äta några våfflor? Här blir det faktiskt inga våfflor, trots att det är gudagott! Vi åt det för inte alls så länge sen när vi invigde vårat nyinköpta våffeljärn, och dessutom är Gustav inte speciellt förtjust i våfflor. Och hur kul är det att äta våfflor själv? Precis. Men fredagsmysigheter blir det förstås ändå.

I helgen får vi härligt besök i form av ett gäng syskon till både mig och Gustav. På programmet står förutom häng på stan och mys hemma på Loftet konsert med Håkan Hellström som besöker Örebro i morgon. Och för att utfodra våra långväga gäster tänkte jag dels baka bröd och dels något fika-aktigt (muffinsen börjar redan ta slut...) i eftermiddag innan syskonen börjar trilla in. Mycket möjligt att resultatet hamnar här så småning om.

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se