Morotsbröd blev det alltså. Ett riktigt saftigt bröd med solrosfrön och havssalt på toppen. Perfekt till kvällsmackan eller frukosten.

Morotsbröd (3 mindre limpor)

5 dl mjölk
50 g jäst
25 g rumsvarmt smör
3 dl finriven morot
13-14 dl rågsikt
1 ägg
½ dl solrosfrön
½ msk flingsalt

- Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen och rör ut med mjölken.
- Tillsätt honung, salt, morot, smör och det mesta av mjölet.
- Knåda degen lätt och låt jäsa under en handduk i 30 min.
- Själp upp degen på mjölat bänk och baka ut till tre mindre limpor.
- Låt jäsa ytterligare 20 min.
- Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över solrosfrön och flingsalt.
- Grädda i 225 grader i ca 15-20 min.
- Låt svalna på galler med bakduk över.


Jag längtar efter att hugga in på en saftig morotsmacka imorgon bitti med god ost och marmelad!

Kommentarer
Postat av: Hanna

Världens godaste bröd, detta ska bakas snarast i våran lägenhet!

2011-03-27 @ 19:07:54
Postat av: Julia

Kul att ni gillade det, det blev himla bra! Men nu är det nästan slut så det får snart bli en ny sats. :)

2011-03-28 @ 18:38:58
URL: http://juliaspyssligheter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se