Äntligen är det helg! Jag brukar nämligen nästan alltid ta helg redan på torsdag eftermiddag. En mycket trevlig fördel man har som student, att själv kunna välja när helgen inträder. Men den riktiga helgkänslan infinner sig inte riktigt förrän torsdagens projekt är avklarat; städningen! Jag erkänner, jag tycker det är riktigt roligt att städa. Inte bara det tillfredsställande resultatet med ett skinande rent hem utan även just själva städandet med att damma, torka golv och bädda rent. Förut körde vi alltid fredagsstädning men när jag kom på idén att städa redan på torsdagen så att man på fredagen kan vakna till/komma hem till ett helgstädat hem var det klart, torsdagsstädning it is! Att ha en speciell dag för städning gör dessutom att man alltid vet att hemmet är fräscht, att t ex badrummet och köket blir städat en gång i veckan och aldrig hinner "gro igen".


Så idag har det fejats och svirats runt med dammsugaren och det blev även lite (ytterligare) vårpiffning av hemmet i form av byte av ljusstakar och ljuskoppar till våriga varianter i blått och grönt och några små tulpanarrangemang här och var.


Vårigt fönster med en liten pärlhyacint, glasflaskor, en tulpan, citronmeliss och en minipelargon på uppväxt. Utanför fönstret skymtas de sista förhatliga snöhögarna som bildats av all snö som rasat från ladan. Men med det  väder som är nu med sol och 10 plus ska nog även de hinna försvinna innan midsommar.


På köksbordet en rosa tulpan med en kvist av riset blir ett fint arrangemang i en loppisfyndad glasflaska, tillsammans med finaste ljuskopparna, också loppis.

Kommentarer
Postat av: Ellen

Vad härligt med torsdagsstädning! Det har jag också försökt mig på, men jag är alltid så himla trött i slutet av veckan så det brukar bli att jag får städa halva dagen på lördag eller söndag. MINDRE kul säger jag. Jag kanske borde lära mig att inte vara så trött jämt!?

2011-03-24 @ 22:52:14
URL: http://vardagsglamour.nu
Postat av: Johan

Grym blogg! :D Schyst recept på muffins också, ska testa det. :)Såg i ett inlägg att länkarna i texten inte funkar ritkigt, så du vet om det. :)

2011-03-25 @ 07:03:58
URL: http://johaanhellquist.blogspot.com
Postat av: ELIN

YEEEES inte bara jag sm tycker det är kul att städa!!

2011-03-25 @ 09:08:43
URL: http://esks.blogg.se/
Postat av: Julia

Ellen: Nej, det låter lite sådär. På helgen vill man ju ha det rent och fint! Men det kanske är att jag inte ser städningen som ett ont måste utan något roligt som gör att det funkar oavsett hur trött jag är. ;)Johan: Tack! Vad kul att du gillar den! Och du måste absolut testa muffinsrecepten, både hallomuffinsen och kladdkakemuffinsen. :)

Jag kollade länkarna och har fixat till det nu. Tack!Elin: Haha nej, då är vi två åtminstone. ;)

2011-03-25 @ 10:05:56
URL: http://juliaspyssligheter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se