Än har jag inte planterat ut några blommor på trappen då våren har känts långt borta med nya snöfall som jagat bort allt vad vår heter. Men lite vårpiff har jag fått till ändå. Ris känns vårigt och går att variera på många sätt. Min favorit är björkris som jag tycker har en fin rödbrun färg och får söta blad om man får dem att blomma. Kom bara ihåg att man inte får knipsa kvistar från levande träd, men från fällda träd går det bra!


Björkkvistar i en enkel zinkkruka med några stenar i botten så att den inte välter.
(Fläckarna på dörren har Katten åstadkommit genom att envisas med att krafsa med sina leriga tassar när hon vill in.)


En fin krans på dörren, som för tankarna vill fågelbon och vår, är lätt att göra. Tag en lagom lång kvist och vira ihop till en cirkel. Fäst ihop ändarna med snöre eller ståltråd. Sen är det bara att sticka i mindre kvistar runt omkring. Dessa behöver inte göras fast med snöre/ståltråd utan fastnar lätt av sig själv om man "virkar in" kvistarna i stommen. Fäst ett snöre och häng upp på dörren.


Sen kan man förstås ta in riset också och sätta det i en vas eller kruka. Antingen utan vatten så att riset fortsätter vara kalt eller med lite vatten så att det små småning om börjar komma små musöron. Ett enkelt sätt att få lite vårkänsla inomhus med spirande gröna knoppar.Ljusgröna små ljuva blad som ger vårlänslor!

Kommentarer
Postat av: Ellen

Vad fint du gjort med riset! :)

Vi hade ett fint påskris på köksbordet förra påsken ÄNDA tills vi upptäckte att bordet och framför allt riset var FULLT med små otäcka kryp! Så går det när man tar in naturen... I år tror jag att påskriset får stå ute på balkongen...

2011-03-23 @ 20:57:31
URL: http://vardagsglamour.nu
Postat av: Julia

Haha, OMYSIGT! Jag förstår om det blir ute i år. Undrar om de liksom bor inne i riset när man tar in det och sedan kryper ut...? Jag får hålla koll på mitt i alla fall. ;)

2011-03-23 @ 21:21:48
URL: http://juliaspyssligheter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se