För några veckor sedan släpade mannen i huset hem en gammal elorgel i modell tyngre, som han fyndade för 100 kr, som vi efter många om och men lyckades hissa upp på vårat loft nästan tre meter upp. Där står den nu och pryder sin plats och lägenheten fick plötsligt en touch av kyrka med en alldeles egen orgelläktare.Men någon pall till orgeln fanns inte med så efter en sväng på Bra & Begagnat hade jag inhandlat en liten pall för den överkomliga summan 20 kr. Tyget över sitsen var dock ett fruktansvärt nopprigt brunt överdrag, så efter en räd i mammas enorma tyglåda hittade jag ett blåblommigt gammalt gardintyg som fick ersätta det skruttiga tyget. I all min iver glömde jag att fota pallen före sin make over, men såhär fin blev den i sin nya kostym.


Att klä om möbler är både roligt och för det mesta lätt. Det enda som behövs är ett fint tyg i lagom storlek och en häftpistol. Men just runda möbler är lite trixigare då det är svårare att få tyget slätt runt om. Jag lyckades inte helt den här gången, några små veck blev det. Men då tänker jag bara på vad konstnären Karin Larsson (konstnären Carl Larssons fru) sa; "Handen ska synas". Ett bra citatat att ha i bakhuvudet när man pysslar och det inte blir precis som man tänkt sig!

Appropå pall, här kan ni lyssna på bästa pall-sången (om det nu finns flera?). Barndomsminnen någon?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se