Nu ska ni få ett riktigt bra tips. Som den stora miljövän jag är strävar jag ständigt efter att hitta små saker i vardagen som gör miljön en tjänst och denna diskmedelsburk som används vid handdiskning är precis en sådan sak. Burken fyller man med (miljövänligt) diskmedel och med ett enkelt tryck med diskborsten på burkens lock får man upp en alldeles lagom mängd diskmedel för att diska några saker. Detta istället för att direkt från diskmedelsflaskan hälla ut alldeles för mycket diskmedel på diskborsten. Och förutom att man både är snäll mot miljön och plånboken så är det himla smidigt! Jag fick min "burk" när jag flyttade hemifrån och jag vet att pappa hade köpt den på Naturskyddsföreningen, men de verkar inte sälja den längre. Men på Braatthasaker.se finns den att köpa för 40 kr!Kommentarer
Postat av: Ellen

Bra tips!

Har burken någon specialkonstruktion? Annars kan man ju bara ta en plastburk man redan har - minns att vi hade burkar i samma storlek hemma som det varit löjrom i, men sånt dyrt köper man ju inte som student - och göra hål i locket?! :-)

2011-03-24 @ 23:03:47
URL: http://vardagsglamour.nu
Postat av: Julia

Det är som ett litet rör som går ner från hålet i locket ner i burken, och när man trycker på locket bildas det något slags sug som gör att diskmedlet kommer upp ur hålet. Mycket fiffigt! :) Så jag tror det blir svårt att göra själv.

2011-03-25 @ 11:33:41
URL: http://juliaspyssligheter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se