I julas fick jag av min bror något som genast kvalificerade in sig som Skafferiets Bästa Produkt, nämligen mintchokladpulver. Pulvret är egentligen avsett för att göra varm eller kall chokladdryck på men går även att använda i bakning, vilket blir fullkomligt ljuvligt. Jag testade att göra mina favoriter bland muffins, kladdkakemuffins, med mintchokladpulvret som fick ersätta en del av kakaon. Resultatet? Bland det godaste jag ätit i fika-väg, någonsin. Nog för att choklad och mint är en välkänd smakkombination, men dessa små kladdiga skapelser gav begreppet muffins en helt ny innebörd.


Receptet på de allra bästa kladdkakemuffinsen kommer från bästa matbloggen Kryddburken:

Mintmuffins (ca 14 st)

2 ägg
2½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
4 msk kakao (mintchokladmuffins: ca 3 msk mintchokladpulver och 2 msk kakao)
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
100 gram smält smör

- Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

- Rör ihop vetemjöl med kakao, vaniljsocker och salt.

- Vänd ner i smeten och rör om.

- Tillsätt smöret. Blanda till en slät smet.

- Fyll upp muffinsformar till 3/4. Grädda i 175 grader 12-14 min.

- Ta ut ur ugnen. Täck muffinsarna med plastfolié och låt dom svalna i kylskåpet.

 

Godast är fördsås att servera dem kalla med vispad grädde och krossade mintkulor ovanpå!

 

Nu ska jag testa att göra kladdkakor, småkakor, chokladkola och jag vet inte allt med mintchoklad. Mintchokladpulvret vet jag finns att köpa på vissa välsorterade te- och kaffeaffärer, men jag såg nu att Åre Chokladfarik även har en webbshop där det (och en massa annat smarrigt) finns att köpa.

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se