Jag tycker att hemmagjort godis är alldeles för gott och roligt att göra för att det ska vara förpassat enbart till julen. Väljer man lite andra smaker än de traditionella julsmakerna som saffran, kanel och marsipan passar ju godiset minst lika bra året om. Förutom choklad i alla dess former är lakrits min riktiga last vad det gäller godis och då speciellt saltlakrits. Här är ett recept på på ljuvligt goda lakritsknäck med violströssel. Sega och härliga med krispiga violbitar ovanpå, kan det bli bättre?


Lakritsknäck
(många!)
2 dl socker
2 dl sirap
2 dl grädde
2 dl krossade lakritsgodisar, t ex turkisk peppar
1 burk violströssel

Låt socker, sirap grädde och lakritsen koka ihop tills de klarar ett kulprov (häll en sked smet i kallt vatten, går smeten att forma till en kula är smeten klar). Häll upp i knäckformar och strö över violströssel. Ställ kallt och låt stelna.

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se