Om man som jag har många dinglande örhängen är den allra fiffigaste och finaste förvaringen en tavelram med trådar att hänga örhängena på. Fina ramar brukar det finnas i mängder av på loppisar.


Och hur gör man då? Jo, först ta bort bakstycket på ramen och vänd sedan på den. På baksidan spikar man fast små spikar/nubb med jämna mellanrum på varje sida av ramen, så att spikarna sitter i "par". Mellan dessa fäster man nu en lagom lång bit ståltråd som i ändarna viras runt varje spik. Vänd på ramen och vips, så har du en praktisk örhängens förvaring!

(Det går att använda en vanlig tråd också istället för ståltråd, men då är risken att upphägnningen inte blir lika styv och att örhängena åker in mot mitten.)


Häng ramen på väggen eller som jag, ställ den på en byrå/hylla/bord och luta den mot väggen.


Mina andra smycken förvarar jag i en grön träask som jag prutade ner till 25 kr, från 100 kr på en loppis. Ett kap med andra ord.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se