Denna smarriga kaka bakade alltid mamma när jag och mina syskon var små och det vankades kalas. Stora safitga bitar kardemummakaka tillsammans med hemgjord svartvinbärssaft- höjden av lycka som barn! Och fortfarande finns det inte mycket som slår detta bakverk.

 
 
Kardemummakaka (ca 25 bitar)

200 g smör
2 ägg
3 dl socker
8 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk kardemummakärnor
3 dl mjölk

3-4 msk pärlsocker
ca ½ dl grovhackade sötmandlar

- Smält smöret och låt det svalna.
- Vispa ägg och socker fluffigt.
- Blanda mjöl, bakpulver och den mortlade kardemumman och rör ner i äggblandningen.
- Tillsätt smöret och mjölken och rör till en jämn smet.
- Klä en långpanna (ca 30x40 cm, funkar även med en mindre variant, då blir kakan högre) med bakplåtspapper och häll ut smeten. Strö över hackad mandel och pärlsocker.
- Grädda i ca 25 min.
- Låt svalna och skär i ca 25 bitar.

Ät och NJUT!

 

Finaste förklädet i massor av färger och med spetskantade fickor är såklart på vid bakning!

 

 

Trevlig helg!

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se