efterättsbuffén hade vi även tre olika sorters maränger. Chokladmaränger, lakritsmaränger och vanliga maränger med mandel. Lakritsmarängerna var helt klart min favorit, även om alla var alldeles otroligt smarriga. Och att göra tre sorters maränger är inte speciellt svårt, det är bara att dela upp marängsmeten i tre olika bunkar och sedan smaksätta varje smet med det man vill ha.

Tre sorters maränger som gick åt i ett nafs!


Maränger (30 st)
4 äggvitor
3 dl strösocker
1 dl hackad sötmandel/ 50 g smält choklad/ lakritsessens efter smak och några droppar svart karamellfärg

Vispa äggvitor och socker till ett hårt skum. Dela smeten i tre delar och smaksätt varje del för sig. Klicka ut smeten i toppiga högar på en plåt med bakplåtspapper ocj grädda i 125 grader i ca 45 minuter.

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se