5 dl svarta vinbär
en kopp vatten
3 dl syltsocker
strösocker till garnering
Koka vinbären tills de spricker och mjuknar tillsammans med vattnet och sila dem sedan genom en stålsil över en kastrull. Pressa ur all vätska som bara går ur dem med en sked. Koka upp igen tillsammans med syltsockret och låt koka i cirka 20 minuter eller tills smeten blir seg och lite glansig och fastnar i en hinna på kanterna. Häll upp smeten i en liten fyrkantig form klädd med bakplåtspapper och låt stelna. Skär eller klipp i rutor och rulla i strösocker.
Läs mer: http://sotasaker.com/marmeladrutor-med-svartvinbarssmak/#ixzz1gKQ5XLCC5 dl svarta vinbär
en kopp vatten
3 dl syltsocker
strösocker till garnering
Koka vinbären tills de spricker och mjuknar tillsammans med vattnet och sila dem sedan genom en stålsil över en kastrull. Pressa ur all vätska som bara går ur dem med en sked. Koka upp igen tillsammans med syltsockret och låt koka i cirka 20 minuter eller tills smeten blir seg och lite glansig och fastnar i en hinna på kanterna. Häll upp smeten i en liten fyrkantig form klädd med bakplåtspapper och låt stelna. Skär eller klipp i rutor och rulla i strösocker.
Läs mer: http://sotasaker.com/marmeladrutor-med-svartvinbarssmak/#ixzz1gKQ5XLCCI flera år, ja det
I flera år, ja det är säker 4-5 år nu, har jag försökt mig på att göra marmeladgodis till jul. Marmeladkulor (såna gröna som säljs i stora askar eller som ibland finns bland lösgodiset) är bland det godaste jag vet, och att kunna göra egna vore ju fantastiskt. Men varje år har jag testat nya recept och det har alltid slutat med att smeten aldrig stelnar och får slängas. Så tråkigt! Men så dök jag på ett recept hos Söta saker där man skulle använda hela bär istället för koncentrerad saft/juice som jag alltid använt tidigare, och visst, denna gång gick det äntligen. Hurra!

Blåbärsmarmeladbitar (ca 30 st)
5 dl blåbär (eller tex vinbär, lingon mm)
en kopp vatten
3 dl syltsocker
strösocker till garnering

Koka bären tills de spricker och mjuknar tillsammans med vattnet och sila dem sedan genom en stålsil över en kastrull. Pressa ur all vätska som bara går ur dem med en sked. Koka upp igen tillsammans med syltsockret och låt koka i cirka 40 minuter eller tills smeten blir seg och lite glansig och fastnar i en hinna på kanterna. Häll upp smeten i en liten fyrkantig form klädd med bakplåtspapper och låt stelna. Skär eller klipp i rutor och rulla i strösocker.

Ät sen och njut av det godaste julgodiset! Dessutom passar det bra med lite sötsyrlig blåbärssmak som kontrast till all choklad man annars äter i juletid.

Kommentarer
Postat av: Gaymasen

Mums vad gott! :-D



Och ja hjortronglöggen var jättegod! Ska prova den med lingon och blåbär också, ska tydligen också vara god. :-D

2011-12-13 @ 16:30:49
URL: http://gaymasen.se
Postat av: Julias pyssligheter

Gaymasen: Ja, gör det! Den är min favoritglögg. :D

2011-12-13 @ 17:07:54
URL: http://juliaspyssligheter.se
Postat av: Vardaxlyx

Ser jätte smarrigt ut =)

Massa varma lussekramar!

2011-12-13 @ 20:12:26
URL: http://vardaxlyx.devote.se
Postat av: AnnaWK

Åh mums, det här receptet ska jag verkligen prova och blir det lyckat ska jag ge bort en sats till min mamma som också älskar marmeladgodis.

2011-12-14 @ 12:42:31
URL: http://annawk.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se