En av alla soliga dagar begav jag och fästmannen oss ut på cyklarna för en dagsutflykt. Att slingra fram på små vägar i ett somrigt Dalarna kan jag varmt rekomendera, även om fem mil allt som allt tog hårt på benen och rumpan...

Vi startade rätt tidigt på morgonen, så efter någon mil var det dags för frukost. Ostfrallor med tomat och te i plastmuggarna som hängt med sen barndomens glada dagar smakade väldigt bra.

 

Gassande sol kräver bad!


Lunch vid Siljan.

Godaste pastasalladen

Kokt pasta
Pesto (köpt eller hemmagjord)
Grillad kyckling i bitar
Bladspenat, ruccola eller annan god sallad
Strimlad rödlök
Körsbärstomater

Rör ihop pasta med pesto tills det blir lagom krämigt. Ha sen i resten av ingredienserna så att det blir en bra blanding. Häll upp i en stor burk med lock och släng ner i kylväskan. Glöm inte gaffel! Godare och enklare picknickmat får man leta efter.

Efter lunchen slumrade vi till på picknickfilten med Silja kluckandes precis vid fötterna.


På vägen hem hittade vi en jättefin liten inredings- och antikaffär där ha-begäret ökade rejält. Tjusiga teserviser, plåtburkar i mängder (jag har köp-stopp på plåtburkar nu), gamla glas och en salig blanding av gammalt och nytt. Extra trevligt var att det bjöds på kaffe och kaka och att jag dessutom hittade en fin liten assisett med prislappen "gratis" på. Inte helt fel!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se