Än finns det tid för ytterligare några grillkvällar i sommar, så jag tänkte passa på att bjuda på mitt bästa dessert-tips efter en grillmiddag när grillen fortfarande är lite varm. Enkelt och alldeles otroligt somrigt och gott! Rensa och skiva en liter jordgubbar. Häll på en folieark och vik ihop till ett knyte. Ställ knytet på grillen och låt jordgubbarna blir varma och lite mjuka. Hacka under tiden vit choklad, ca 100 g,  i lagom stora bitar och strössla över jordgubbarna. Låt stå ytterligare någon minut på grillen så att chokladen blir lite halvsmält. Häll upp i skålar och servera med vaniljglass till. Räcker ungefär till fyra portioner. Eller två om man är väldigt sugen...

Har man inte en sånhär tjusig grillkorg som svärfar har så är det bara att ställa foliepaketet direkt på grillen.

 

Jordgubbar + vit choklad = en väldigt god kombination.

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se