Nu när påsken snart är här så finns det ju en hel massa trevliga tillfällen man kan baka till. Till påskfikat med grannarna har jag tänkt bjuda på påskiga cupcakes, så idag förberedde jag själva grunden till dem. Vilket sorts muffins det skulle bli hade jag inte riktigt bestämt mig för, tills jag såg två små ledsna bananer i fruktskålen. Lite lätt övermogna bananer är perfekt att göra saftig banankaka på, men jag gissade att det skulle fungera precis lika bra i form av muffins. Sagt och gjort, bananmuffins blev det!


Bananmuffins (12 stora)

100 g mjukt smör
3 dl socker
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
2 mogna bananer
½ dl kallt kaffe

- Rör ihop smör och socker till en jämn smet.
- Tillsätt ett ägg i taget och blanda.
- Blanda ihop alla torra ingredienser och rör ihop med äggsmeten.
- Mosa bananerna och ha i dem smeten tillsammans med kaffet.
- Fyll 12 muffinsformar och ställ dem gärna i en muffinsplåt så håller de sig höga och fina.
- Grädda i 175 grader i ungefär 15 minuter.
- Klart!

 
Hur man sen kan dekorera dem på ett påskigt, fint och gott sätt får ni se nästa vecka...!

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se