Ryska kyssar är en lite lyxigare variant av maränger som är härligt frasiga men ändå sega och har knapriga bitar av mandlar i. För att lyxa till marängerna lite extra gör jag dem tjusigt ljusrosa, då blir de mer kyss-aktiga dessutom! Marängerna kan man ha som tillbehör till glass, som dekoration på en tårta eller kaka eller såklart äta som de är!

 

Ryska kyssar (ca 40 st)
3 dl socker
3 äggvitor
röd karamellfärg
150 gram mandlar


Koka upp vatten i en kastrull, stäng av värmen men låt kastrullen stå kvar på plattan. Ställ en skål med rund botten över kastrullen och vispa äggvita + strösocker i ungefär 10 min tills det blivit ett hårt skum. Droppa i lite karamellfärg tills du fått den färg du vill ha. Hacka mandlarna grovt och blanda ner i marängsmeten. Klicka ut smeten i "toppar" på en plåt med bakplåtspapper och grädda sedan marängerna i 100 grader 30 min. Låt de sen stå kvar i ugnen med luckan lite öppen så att de torkar.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se