Påskaftonens efterrätt som avnöjts på verandan i solsken och klänning var en krämig citron- och limepaj. Frasigt pajskal med en härligt sötsyrlig fyllning. Värd att pröva, även efter påsk!
 
 
 
Citron- och limepaj (12-14 bitar)
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör
1 äggula

Fyllning
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
rivet skal och pressad saft av 1 lime och 1 citron

Hacka ihop mjöl, socker och smör till en massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kylen ca 30 min. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna till fyllningen och häll i pajformen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min i 200 grader.

Låt svalna och dekorera dem på något fint sätt. Jag gjorde egna minimaränger av äggvitan som blev över, som jag sedan doppad i smält choklad och strössel. Dessa blev dekoration tillsammans med färgglada påskägg. Servera gärna med vispad grädde till. Kalasgott!

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se